Nasi roditelji su zaboravili,da nema vise sigurnih radnih mesta

Published on 09/28,2016

Vremena kad su se posla dobivala sa 15 godina i u istoj firmi docekali penziju, odavno su prosla.Koliko firmi iz tog vremena jos postoji?

Danas vise nema sigurnih radnih mesta.Preduzeca odpustaju radnike ko po tekucoj traci.U buducnosti cak predvidjaju sa ce svaki covek zameniti barem minimalno 5 poslova ne samo 5 posloca vec i bransi. Neke branze ce jednostavno nestati i ako nebudemo prilagodljivi i fleksibilni lako se mozemo naci na ulici.

I onaj koji "dobro-bolje"zaradjuje mozda vozi bolja kola od vecine ali na kraju meseca isto nema novca kao i onaj sto zaradjuje malo.Imas vise imas i vece potrebe.

Danas ne postoje preduzeca u kojem cemo docekati penziju,ta vremena su prosla.

Formula uci se i pronadji drzavni posao vise ne pale. To je vazilo za generaciju rodjenu izmedju 1945-1964.iako nas mnogi jos uvek tako uce.Jedini odgovor koji dobijemo od roditelja da oni nisu imali takve mogucnosti za skolovanje i zato te ubedju da ces ti "uspeti"ako zavrsis fakultet.

Ljude potput tekstilne industrije,drvoseca,zeljezara i gradjevinska ionako da i ne postoje.To su radna mesta koja se nece vise pojavljivati.

Danas cak i odpustaju ljude sa visokim obrazovanjem....vreme je da razmisljamo o samozaposljenju...... 

 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=283604

Leave a Reply

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

One Response to Nasi roditelji su zaboravili,da nema vise sigurnih radnih mesta